Actualitat

Manlleu aprova 10 mesures per reduir l’impacte del COVID-19

L’Ajuntament de Manlleu aprova un primer paquet de mesures locals valorades en 416.000 euros per reduir l’impacte econòmic que el coronavirus pot provocar en les famílies i el sector econòmic de la ciutat. A continuació us adjuntem les infografies de resum i el llistat de mesures. Podeu trobar tota la informació al web manlleu.cat.

  1. Suspensió del calendari fiscal 2020.
  2. Suspensió temporal del pagament de les taxes vinculades a serveis públics sense funcionament durant el COVID-19.
  3. Suspensió de la taxa de terrasses.
  4. Injecció de 255.000 euros al pressupost municipal, sota el paraigua d’un Pla de Reactivació Econòmica municipal. .
  5. Injecció de 161.000 euros d’ajudes directes a les famílies més afectades per la crisis del COVID-19.
  6. Canvis en l’aprovació de factures per agilitzar els pagaments a proveïdors.
  7. Compromís ferm a no trencar cap relació contractual amb empreses proveïdores de l’ajuntament, garantint la continuïtat de serveis, obres i subministraments previstos al 2020.
  8. Garantim que les empreses que presten serveis a l’ajuntament i tenen contracte subscrit segueixin cobrant la quantitat corresponent al personal adscrit al servei, malgrat no puguin per causes de salut pública prestar efectivament el servei. Aquesta mesura pretén evitar els acomiadaments i els procediments de regulació d’ocupació mentre duri l’afectació del COVID-19.
  9. Ubicarem un punt de tramitació i acompanyament a empreses i autònoms a l’Oficina de Promoció Econòmica per centralitzar la informació i tràmit de les diferents ajudes a les que poden optar.
  10. Treballem en una jornada multitudinària de celebració una vegada superada la crisis del COVID-19 que tingui impacte ciutadà i que fomenti l’activitat econòmica a tots els barris de la ciutat de Manlleu.